Nincs kiválasztott település

Nyitva tartás:

kedd: 15:00-18:00

Szerda: 11:000-18:00

 

Elérhetőségek:

jaszfalukonyvtar@gmail.com

https://www.facebook.com/konyvtar.pilisjaszfalu/

Könyvtári, Közösségi és Információs Hely

Nyitva tartás:

kedd: 15:00-18:00

Szerda: 11:000-18:00

 

Elérhetőségek:

jaszfalukonyvtar@gmail.com

https://www.facebook.com/konyvtar.pilisjaszfalu/

Események

Meseösvény

Pilisjászfalu
A Magyar Népmese Napja alkalmából közös munka keretében valósult meg idén újra a Meseösvény nevet viselő akadálypálya, melyet az általános iskola alsó tagozatos osztályai, illetve az óvoda 4 csoportja is teljesített. A közel 120 gyermeket megörvendeztető esemény a Somvirág Óvoda, a Dózsa György Általános Iskola, Pilisjászfalu Község Önkormányzata és a Könyvtári, Információs és Közösségi Hely szervezésében játszódott le. Csuháné Harazin Judit erre az alkalomra írt egy mesét, ami kicsiny településünkre igazított.

Varázslények a magyar népmesékben, Eredményhirdetés

Pilisjászfalu
Ma egy varázslatos délutánt töltöttünk együtt, Baris- Gulyás Gréti mese-előadásának köszönhetően. Ezután került sor a rajzpályázat eredményhirdetésére. Összesen 46 pályamű érkezett be. Szebbnél szebb rajzokat kaptunk, nehéz volt győztest hirdetni. Minden kedves kis pályázónknak készültünk egy kis meglepetéssel. Senki sem tért haza üres kézzel. Óvoda: Különdíj: - Horváth Sára - Iványi Léna Alsó tagozat: 1. hely: Berár-Guóth Mira 2. hely: Antus Adél 3. hely: Fekete Boróka Különdíj: Kovács Marcell és Nándori Lilla Otília Felső tagozat: 1. hely: Tóvári Bernadett 2. hely: Deák Lína 3.

Színezd újra!

Pilisjászfalu
Az Országos Könyvtári Napok keretében ismét közösen rajzoltunk! Az idei év szlogenje: HÍDÉPÍTŐK – A KÖNYV HÍD, A KÖNYVTÁR ÖSSZEKÖT Köszönöm a lelkes munkát az 5. osztálynak!

Könyvtárhasználati óra

Pilisjászfalu
Az Országos Könyvtári Napok keretében az 1. osztályosok könyvtárhasználati órán vettek részt a könyvtárban. A 4. osztály tanulói, akik között több lelkes olvasó is tartózkodik, könyvajánló foglalkozáson vettek részt. Öröm volt minden perc a gyerekekkel, hiszen ő maguk mutatták be olvasási szokásaikat és a könyvekkel kapcsolatos élményeiket! Remélem kedvet csináltunk az olvasáshoz! Gyertek minél többen könyvtárba!

Író-olvasó találkozó

Pilisjászfalu
Az Országos Könyvtári Napok keretében ismét vendégül láttuk Vig Balázst, aki a 3. és 4. osztályos tanulókat örvendeztette meg fergeteges előadásával. Ebben az évben Todó életét követhettük végig az óvodától az iskoláig. Bepillantást nyertünk a diákélet nehézségeibe, a csínytevésekbe és különböző sportolási lehetőségekbe. Együtt nevettünk, olvastunk, sportoltunk! Balázs, jövőre is visszavárunk, hiszen ez már hagyomány nálunk! Nincs OKN nélküled! Köszönjük szépen a program biztosítását a KSZR-nek (Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer, Szentendre)!

ÍRÓ-OLVASÓ-RAJZOLÓ TALÁLKOZÓ

Pilisjászfalu

A mai író-olvasó-rajzoló találkozón az általános iskola 2., 3., illetve 4. osztályos tanulói vették részt. Bosnyák Viktória írónő és Dudás Győző illusztrátor volt a vendégünk, akik immár 6 éve dolgoznak együtt és 19 közös könyvet készítettek. Két művükbe nyerhettünk ma bepillantást humoros keretek között a Tengernyi kaland - Fókuszban a kókusz című kötetbe, illetve az Ettől kinyúlsz! című könyvükbe.

Bogárháton (mese, oktatás, előadás)

Pilisjászfalu

A mai előadáson az általános iskola alsó tagozatos tanulói vettek részt. Az előadás címe: A méhkirálynő koronája. Az előadás során a gyerekek egy kincsvadászaton vettek részt, ahol feladványokat kellett megoldaniuk ahhoz, hogy a kincsesláda kinyíljon és a méhkirálynő visszakapja a koronáját. Közben a bogaras bácsi beavatta őket a méhecskék és más beporzók életébe is. Interaktív, szórakoztató előadáson vettünk részt, élő (nem csípő) rovarokkal és sok-sok izgalommal.