Nincs kiválasztott település

Események

IX. Országos Rajzfilmünnep

Pilisjászfalu

Retro diafilmvetítés és mese est

Pilisjászfalu idén csatlakozott először az Országos Rajzfilmünnephez. Ez egy olyan animációfilmes fesztivál, amely országszerte egyszerre 150-180 helyszínen zajlik a KEDD Stúdió vezénylete alatt. Az idei évben az esemény tematikáját a következő évfordulók határozták meg: Jankovics Marcell munkássága és a 65 éve alapított Pannónia Filmstúdió, valamint Bálint Ágnes születésének 100. évfordulója.

OKN 2022 Nyulász Péter

Nagytarcsa

Október 8-án, szombaton Nyulász Péter író volt a vendégünk. A Berger Szimat Szolgálat könyvsorozata volt a fő téma, de bemutatta régebbi műveit is, többek között a mondókázós,  kitalálós, és a Helka könyveit.

A gyerekek jól érezték magukat, mert Péter egy pillanat alatt megtalálta velük a közös hangot, bevonva őket kisebb játékba is.

A délelőtt dedikálással, és beszélgetéssel ért véget.

OKN 2022 Singer Magdolna

Nagytarcsa

Meghívott előadónk Singer Magdolna író, újságíró, mentálhigiénés szakember gyásztanácsadó volt. A családias együttléten élettörténetét elmesélve kiemelte az újrakezdés, és soha fel nem adás fontosságát. Beszélt hospice és gyásztanácsadói munkájáról. Megemlékeztünk fő tanítómesteréről Polcz Alainről is, aki száz éve született. Ő indította el Magyarországon a hospice szolgálatot. A rendezvény végén kérdések hangzottak el majd dedikálásokkal zárult az este. Köszönjük a lehetőséget a Pest Megyei Könyvtárnak!

 

 

 

 

 

OKN 2022

Nagytarcsa

Az Országos Könyvtári Napok első programjaként megtartottuk a Baba-mama kör foglalkozását. A gyermekirodalom útvesztőiben barangoltunk. Miért, mikortól és mit olvassunk a gyermekeknek? Ezekre a kérdésekre kerestük a válaszokat. Megismerhették az anyukák a legújabb gyerekkönyveket  tanácsokat kaptak, hogy mikor mit érdemes olvasni .  Ízelítőt adtunk a könyvtár gazdag gyermekkönyv kínálatából. Végül egy papírszínházi előadás keretében Bartos Erika   Hintázzunk! című meséjét nézhették meg a gyermekek és a szülők.