Nincs kiválasztott település

Cím: 2024 Kisoroszi Hősök tere 1.

Telefon: +36-26-630-505

E-mail: kisoroszikonyvtar2024@gmail.com

Nyitvatartási idő:

Hétfő: 09:00-12:00 óráig

Kedd: 14:00-18:00 óráig

Szerda: Zárva

Csütörtök: 14:00-18:00 óráig

Péntek:14:00-16:00 óráig

Szombat: minden hónap első 9:00-12:00 óráig

Vasárnap: Zárva

Községi Könyvtár

Cím: 2024 Kisoroszi Hősök tere 1.

Telefon: +36-26-630-505

E-mail: kisoroszikonyvtar2024@gmail.com

Nyitvatartási idő:

Hétfő: 09:00-12:00 óráig

Kedd: 14:00-18:00 óráig

Szerda: Zárva

Csütörtök: 14:00-18:00 óráig

Péntek:14:00-16:00 óráig

Szombat: minden hónap első 9:00-12:00 óráig

Vasárnap: Zárva

Események

Iró-Olvasó tábor Kiss Noémi írónővel

Kisoroszi

Újszerű funkciót töltött be a Kisoroszi könyvtár! Július 10-től négy napon át fogadta a Kiss Noémi írónő által szervezett „Író-Olvasó Gyerektábor” résztvevőit könyvtárunk. A négy nap alatt szerzett rengeteg különböző, az íráshoz és olvasáshoz kapcsolódó élmény mellett napi másfél órát töltöttek a gyerekek a Kisoroszi Könyvtárban, ahol leginkább „történetalkotással” telt az idő. A kreatív gondolkodás és közös munka mellett azért a nagy melegben szörpivás sem maradt el!

Író-olvasó találkozó Kiss Noémivel

Kisoroszi

Ismét kíváncsi gyerekek töltötték meg Kisoroszi könyvtárát június 1-én, csütörtök délelőtt. Az ovisok után ezúttal a Kisoroszi iskolások látogattak el a könyvtárba, ahol Kiss Noémi író várta őket egy vidám hangulatú író-olvasó találkozóra, ahol a szerző „A bálna és a srác” című könyvéről beszélgetett a gyerekekkel. A rengeteg állatokról szóló történet mellett a becenevek jelentőségéről és a könyv különleges illusztrációjáról is mesélt az írónő az iskolásoknak.

Író- olvasó találkozó B. Tóth Klárival

Kisoroszi

Családias légkörben, otthonos hangulatot idézve kínálta saját készítésű almás süteményével olvasóit és az érdeklődőket B. Tóth Klára írónő, akinek nemrégiben, Két víz között címmel megjelent könyvének bemutatóját tartottuk május 26-án, pénteken a Kisoroszi Könyvtárban. A Kisoroszi egykor pezsgő és élénk kulturális és művészeti életét megrajzoló kötetről, annak keletkezéséről, hátterétől Ruda Gábor író, a könyv szerkesztője és kiadójának vezetője kérdezte az írónőt, aki a válaszokat rengeteg érdekes dia vetítésével tette még színesebbé.

Még nem tudnak olvasni, de már könyvtárban jártak!

Kisoroszi

A Pest Megyei Könyvtár szervezésében interaktív író-olvasó találkozón vettek részt a Fekete István Óvoda gyermekei május 19-én délelőtt a Kisoroszi Könyvtárban, ahol Vadadi Adrienn meseíró tartott az ovisoknak olvasást népszerűsítő programot. A közös játékos foglalkozás szemmel láthatóan lekötötte a legkisebbeket, akik lelkes figyelemmel és örömmel ismerkedtek az olvasás szépségével.

Népmese Napja. Óvodásoknak.

Kisoroszi

A kisoroszi óvodások, egy őszi történettel ismerkedhettek meg a könyvtárban.

Bogaras bácsit és Katicát Muslinca Ica meghívja a kesztölci Velmo gazda szőlőjébe szüretre és must készítésre, amit a gyerekekkel együtt elfogadnak. A mese során különleges rovarok segítségével megismerik a szüretelés és a mustkészítés fortélyait.

Költészet Napja

Kisoroszi

M Kácsor Zoltán volt a vendégünk, a Költészet Napja alkalmából. Iskolás gyerekekkel beszélgetett az Utazás Dínondánomban című könyvéről.

Könyvtári foglalkozás. Földünkért Világnapján.

Kisoroszi

Október 21-e a Földünkért Világnapja. Ezen a napon az iskolások részére könyvtári foglalkozást szerveztem.

Bogárháton előadói a rovarvilágot mutatták be a gyerekeknek játékos, interaktív módon.

"Gerzson , a ganajtúró bogár házasodik" meséjével, nagyon érdekes történetet ismerhettek meg a tanulók. A gyerekek segítettek Bogár bácsinak, és Katicának a Bogárréten élő álganéjtúró bogár, Gerzson kalandos útjában.

 

Népmese Napja az iskolások részére.

Kisoroszi

A Népmese Napja alkalmából,( Benedek Elek születésnapja) könyvtári foglalkozáson vettek részt., a kisoroszi iskolások.Röviden megismerkedtek a könyvtárral, kölcsönzési folyamattal.Beszélgettünk a "nagy mesemondó" életéről. Papírszínház mesedoboza, A csodapalást történetét mesélte el a gyerekeknek. Vállalkozó szellemű diákok a meserészleteiből, az összegyűjtött őszi falevelekből képet készítettek, Kőris királyról,és a sárkányról.Kreatívak voltak a gyerekek. A többiek, társasoztak, olvastak.