Nincs kiválasztott település

Cím: 2024 Kisoroszi Hősök tere 1.

Telefon: +36-26-630-505

E-mail: kisoroszikonyvtar2024@gmail.com

Nyitvatartási idő:

Hétfő: 09:00-12:00 óráig

Kedd: 14:00-18:00 óráig

Szerda: Zárva

Csütörtök: 14:00-18:00 óráig

Péntek:14:00-16:00 óráig

Szombat: minden hónap első 9:00-12:00 óráig

Vasárnap: Zárva

Községi Könyvtár

Cím: 2024 Kisoroszi Hősök tere 1.

Telefon: +36-26-630-505

E-mail: kisoroszikonyvtar2024@gmail.com

Nyitvatartási idő:

Hétfő: 09:00-12:00 óráig

Kedd: 14:00-18:00 óráig

Szerda: Zárva

Csütörtök: 14:00-18:00 óráig

Péntek:14:00-16:00 óráig

Szombat: minden hónap első 9:00-12:00 óráig

Vasárnap: Zárva

Események

Társasjáték est a könyvtárban

Kisoroszi
Legnagyobb örömünkre felmerült az igény, hogy többet játszunk együtt mint a kihírdetett havi 1 alkalom, ezért már a második társas játék estet is megrendeztük október 28-án szombaton, és igazán jól éreztük magunkat! Nagyon örültünk mindenkinek, és ezúton is köszönjük, hogy eljöttetek! Következő est amikor folytatjuk a társasozást november 11-én 17 órától kezdődik. Várunk szeretettel minden kedves játékos kedvű felnőttet, akik szívesen játszanak bármilyen társasjátékot közösségben, és szórakoztató kikapcsolódásra vágynak egy-egy este. Ha van játékod, de nincs partnered itt a helyed!

Társasjáték est a könyvtárban

Kisoroszi
Megrendezésre került az első JÁTSSZ(ma) társasjáték est 🎲🧩 felnőtteknek október 14-én szombaton a könyvtárban. Három asztalnál indult a játék de időközben szükségessé vált negyedik játszó asztal is. (A képet az első félórában készítettem.) Összesen 26 résztvevő csatlakozott hozzánk, 20-22 fő pedig állandóan jelen volt, nagyon örültünk mindenkinek, és ezúton is köszönjük, hogy eljöttetek!

A Népmese Napja a könyvtárban

Kisoroszi
2005 óta rendezik meg országszerte szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján a Népmese napját a mesebarátok és az olvasók örömére a magyar könyvtárak. Az idei emléknap alkalmából a kisoroszi 2. és 4. osztályos tanulói az aktuális irodalomórájukat szeptember 29-én a Kisoroszi Könyvtárban tartották, ahol népmese részletek felolvasásával hazai és külföldi népmesékkel ismerkedtek és barátkoztak.

Iró-Olvasó tábor Kiss Noémi írónővel

Kisoroszi

Újszerű funkciót töltött be a Kisoroszi könyvtár! Július 10-től négy napon át fogadta a Kiss Noémi írónő által szervezett „Író-Olvasó Gyerektábor” résztvevőit könyvtárunk. A négy nap alatt szerzett rengeteg különböző, az íráshoz és olvasáshoz kapcsolódó élmény mellett napi másfél órát töltöttek a gyerekek a Kisoroszi Könyvtárban, ahol leginkább „történetalkotással” telt az idő. A kreatív gondolkodás és közös munka mellett azért a nagy melegben szörpivás sem maradt el!

Író-olvasó találkozó Kiss Noémivel

Kisoroszi

Ismét kíváncsi gyerekek töltötték meg Kisoroszi könyvtárát június 1-én, csütörtök délelőtt. Az ovisok után ezúttal a Kisoroszi iskolások látogattak el a könyvtárba, ahol Kiss Noémi író várta őket egy vidám hangulatú író-olvasó találkozóra, ahol a szerző „A bálna és a srác” című könyvéről beszélgetett a gyerekekkel. A rengeteg állatokról szóló történet mellett a becenevek jelentőségéről és a könyv különleges illusztrációjáról is mesélt az írónő az iskolásoknak.

Író- olvasó találkozó B. Tóth Klárival

Kisoroszi

Családias légkörben, otthonos hangulatot idézve kínálta saját készítésű almás süteményével olvasóit és az érdeklődőket B. Tóth Klára írónő, akinek nemrégiben, Két víz között címmel megjelent könyvének bemutatóját tartottuk május 26-án, pénteken a Kisoroszi Könyvtárban. A Kisoroszi egykor pezsgő és élénk kulturális és művészeti életét megrajzoló kötetről, annak keletkezéséről, hátterétől Ruda Gábor író, a könyv szerkesztője és kiadójának vezetője kérdezte az írónőt, aki a válaszokat rengeteg érdekes dia vetítésével tette még színesebbé.

Még nem tudnak olvasni, de már könyvtárban jártak!

Kisoroszi

A Pest Megyei Könyvtár szervezésében interaktív író-olvasó találkozón vettek részt a Fekete István Óvoda gyermekei május 19-én délelőtt a Kisoroszi Könyvtárban, ahol Vadadi Adrienn meseíró tartott az ovisoknak olvasást népszerűsítő programot. A közös játékos foglalkozás szemmel láthatóan lekötötte a legkisebbeket, akik lelkes figyelemmel és örömmel ismerkedtek az olvasás szépségével.

Népmese Napja. Óvodásoknak.

Kisoroszi

A kisoroszi óvodások, egy őszi történettel ismerkedhettek meg a könyvtárban.

Bogaras bácsit és Katicát Muslinca Ica meghívja a kesztölci Velmo gazda szőlőjébe szüretre és must készítésre, amit a gyerekekkel együtt elfogadnak. A mese során különleges rovarok segítségével megismerik a szüretelés és a mustkészítés fortélyait.

Költészet Napja

Kisoroszi

M Kácsor Zoltán volt a vendégünk, a Költészet Napja alkalmából. Iskolás gyerekekkel beszélgetett az Utazás Dínondánomban című könyvéről.