Nincs kiválasztott település

Cím: 2142 Nagytarcsa Tompa M. u. 19.

Nyitvatartás:

 • Hétfő              9-15
 • Kedd            11-18
 • Szerda        ZÁRVA
 • Csütörtök     11-18
 • Péntek           9-15
 • Szombat   minden 1. és 3. szombat  9-12

Elérhetőségek:

Munkatársak:

 • Farkas Istvánné könyvtárvezető
 • Simon Andrea segédkönyvtáros

 

Községi Könyvtár

Cím: 2142 Nagytarcsa Tompa M. u. 19.

Nyitvatartás:

 • Hétfő              9-15
 • Kedd            11-18
 • Szerda        ZÁRVA
 • Csütörtök     11-18
 • Péntek           9-15
 • Szombat   minden 1. és 3. szombat  9-12

Elérhetőségek:

Munkatársak:

 • Farkas Istvánné könyvtárvezető
 • Simon Andrea segédkönyvtáros

 

Események

Schäffer Erzsébet

Nagytarcsa

Az írónő már harmadik alkalommal járt nálunk. Könyveit rendszeresen kölcsönzik a könyvtárból nagy sikere van, most is telt ház várta még a gyerekkönyvtári ülőkéket is igénybe kellett venni. Történeteiben különböző találkozásokról mesélt, ahol az emberek csodákat élhettek meg, ahogy egymás felé kinyíltak. Különböző találkozásaink titkokat rejtenek, melyek nem mindig derülnek ki. Az a fontos ezeken keresztül meghalljuk az élet üzenetét. Mindenkinek nagy élmény volt ez előadás. A végén lehetőség volt könyv vásárlásra és dedikálásra.

OKN 2022 Nyulász Péter

Nagytarcsa

Október 8-án, szombaton Nyulász Péter író volt a vendégünk. A Berger Szimat Szolgálat könyvsorozata volt a fő téma, de bemutatta régebbi műveit is, többek között a mondókázós,  kitalálós, és a Helka könyveit.

A gyerekek jól érezték magukat, mert Péter egy pillanat alatt megtalálta velük a közös hangot, bevonva őket kisebb játékba is.

A délelőtt dedikálással, és beszélgetéssel ért véget.

OKN 2022 Singer Magdolna

Nagytarcsa

Meghívott előadónk Singer Magdolna író, újságíró, mentálhigiénés szakember gyásztanácsadó volt. A családias együttléten élettörténetét elmesélve kiemelte az újrakezdés, és soha fel nem adás fontosságát. Beszélt hospice és gyásztanácsadói munkájáról. Megemlékeztünk fő tanítómesteréről Polcz Alainről is, aki száz éve született. Ő indította el Magyarországon a hospice szolgálatot. A rendezvény végén kérdések hangzottak el majd dedikálásokkal zárult az este. Köszönjük a lehetőséget a Pest Megyei Könyvtárnak!

 

 

 

 

 

OKN 2022

Nagytarcsa

Az Országos Könyvtári Napok első programjaként megtartottuk a Baba-mama kör foglalkozását. A gyermekirodalom útvesztőiben barangoltunk. Miért, mikortól és mit olvassunk a gyermekeknek? Ezekre a kérdésekre kerestük a válaszokat. Megismerhették az anyukák a legújabb gyerekkönyveket  tanácsokat kaptak, hogy mikor mit érdemes olvasni .  Ízelítőt adtunk a könyvtár gazdag gyermekkönyv kínálatából. Végül egy papírszínházi előadás keretében Bartos Erika   Hintázzunk! című meséjét nézhették meg a gyermekek és a szülők.

Olvasótábor

Nagytarcsa

Nagytarcsa Köszség Önkormányzata 2021. évben kötelező feladatellátásként vállalta, hogy a nagytarcsai gyermekek számára a nyári szünidőben 2 hét napközis tábort szervez.

2022. július 18- 22. között Olvasó táborban vehettek részt a gyermekek. Itt Berg Judit Rumini című gyermekregényének tematikus feldolgozására került sor. A tematikus foglalkozásokat Farkas Istvánné tartotta.

Nyári aromaterápia

Nagytarcsa

Június utolsó napján Dr. Takács - Tóth Diána vegyész-aromaterapeuta  Nyári aromaterápia címmel tartott előadást. Dia beavatott bennünket, hogy mi segíthet nyaralás, kirándulás közben, leégés, rovarcsípés esetén, és milyen illóolajokat érdemes magunkkal vinni. Az előadás végén az érdeklődők saját rovarriasztó permetet csinálhattak Dia segítségével, saját receptúrájával.

Reggeli Költő

Nagytarcsa

Június 24-én könyvtárunk vendége volt Szetlik Ildikó rajztanár, tűzzománc művész a Reggeli Költő versklub alapítója, vezetője.  Beszélt a versklub megalakulásáról, a versek kiválasztásáról. A különböző címszavak, melyek közül a hallgatóság választhatott, nemcsak egy-egy témát, de egy-egy  kedves verset is rejtettek. A verseket Ballonyiné Vígh Nóra tolmácsolásában hallhattuk. Köszönjük a kellemes és tartalmas estét! Mindenkinek jó versolvasást kívánunk!

Ákom-Bákom bábszínház

Nagytarcsa

2022.június 4-én a könyvtár szervezésében a Polgármesteri Hivatal Dísztermében az  Ákom-bákom bábcsoport Az aranyszóló pintyőke c. mesejátékot adta elő.

Ezúton is köszönjük nekik a színvonalas előadást! Két nagyon tehetséges színész játékát láthattuk.

Az egészség illatai

Nagytarcsa

Május 27 - én Dr Takács-Tóth Diána vegyész-aromaterapeuta volt a vendégünk. Az egészség illatai című előadáson az illóolajokról hallhattunk előadást. Az illóolajok készítéséről használatuk történetéről és felhasználási lehetőségeikről volt szó. Az érdekes és hasznos információkat interaktív módon hallhattuk, kipróbálhattuk a különböző illatú olajokat. A végén lehetőség volt az előadó által készített termékek megvásárlására is.

Holisztikus térrendezés

Nagytarcsa

2022. május 19-én Spaczér Judit tartott nálunk előadást, aki matematika-kémia szakos tanárként, tankönyvszerkesztőként, tudományos újságíróként is dolgozott. Judit már gyermekkorában házakat, lakásokat rajzolt a legszívesebben, innen gyökerezik a tervezői vonala. A Vaszatin belül a térrendezési tudománnyal ismerkedett meg, ebből kiindulva hozta létre a Holisztikus térrendezést.

Judit előadásával ebben nyújtott segítséget, hogy megtapasztalhassuk, miket kell figyelembe venni, hogy egy harmonikus, támogató otthonban élhessünk.

 

 

 

Sohonyai Edit

Nagytarcsa

A mai április 21-ei író-olvasó találkozón Sohonyai Edit volt a vendégünk, melyen  az Általános Iskola 8. osztályos évfolyama vett részt. Az előadáson, melynek a hallgatóság is aktív résztvevője volt ,  az írónő beszélt a kommunikáció formáiról. Jó ötleteket adott a mindennapi viselkedéseink értelmezéséhez és sikeres kivitelezéséhez. Mindezekhez felvázolta a biológiai és erkölcsi háttereket is. A gyerek nagyon élvezték tetszett nekik, nemkülönben a felnőtteknek.